BMW blir ett allt mer populärt märke.

BMW blir ett allt mer populärt märke.

BMW allt mer populär

Motornytt i korthet

Av
Ian Maasing

BMW klättrar

NYREGISTRERING. Efter årets första nio månader leder Volvo V70 registreringsstatistiken med 16 329 bilar. Tvåa är VW Golf med 11 697 bilar, trea VW Passat med 10 268 bilar, fyra Volvo S/V60 med 9 969 bilar och femma Volvo XC60 med 8 411 bilar. På sjätte plats Volvo V40, sjua Kia cee'd, åtta Toyota Auris, nia BMW 3-serien och på tionde plats BMW 5-serien.

Mönster för vinter

DÄCK. Hur är det med bilens vinterdäck, som ligger undanskuffade någonstans i garaget eller källaren? Om drygt en månad eller så är det ju dags för dem! Gå och se efter att de har tillräckligt mönsterdjup! Mönsterkanalerna ska ju enligt lag vara minst 3 millimeter djupa. För att ge riktigt bra väggrepp i snöslask bör de vara 5-6 millimeter djupa.

AC på vintern!

KÖRTIPS. Koppla inte bort AC, alltså luftkonditioneringen, på vintern. Inte för att göra det ännu kallare inne i kupén, utan för att AC effektivt avfuktar den råkalla ytterluften. Så att det blir mindre imma på rutorna och så att ens fuktiga kläder torkar snabbt. Alltså AC:n och värmen på samtidigt! Om nu din bils luftkonditionering tillåter det.

Publicerad 13 October 2014 12:00