ANNONS

SuperSommar och Extra Allt på Tosselilla Sommarland

Några stenkast utanför TomelillaÖsterlen hittar du hela Skånes sommarland - Tosselilla. En plats ditt tusentals skåningar (och andra förstås) tar sig för att koppla av, leka, mysa och ha roligt tillsammans. I Vattenlandet med sina härliga vattenrutschbanor eller i Tivoliland med Vilda Musen och Kolmasken finns det utmaningar för hela familjen. Och i Motorlandet kör du go-cart, eller kanske bumperbåtar. På Tosselilla Sommarland finns det dessutom mysiga tamdjur, roliga klätterborgar, grillplatser och massor av andra aktiviteter som sätter guldkant på sommaren.

- Vi är helt enkelt Skånes största sommarnöje med sommarlek för barn, ungdom och familjer. Tosselilla Sommarland har ju vuxit i alla delar över tid och idag erbjuder vi lek och gemenskap på hela 50 lättillgängliga hektar. Över säsongen hälsar vi ungefär 175 000 gäster välkomna i entrén. Tosselilla utvecklas hela tiden och vi är ständigt nyfikna på allt som kan ge besökarna en ännu bättre upplevelse, säger Tommy Bauer, som är driftchef på Tosselilla Sommarland, och fortsätter:

- Även i år startar säsongen traditionsenligt den 1-2 juni med Barnens Dag som arrangeras av Barnens Dags Riksförbund. Det här är verkligen fest i två dagar med underhållning, tävlingar och besök från Österlens föreningsliv, såpbubbleshow, sång- och dansföreställningen ”Bamse På Turné” och massor av kul.

Barnens Dag är årets stora självklara sommarfest. Här finns allt – plus en hel rad extra kul just för dessa dagarna. Alla attraktioner ingår förstås i entréavgiften och barn under 1 meter går in gratis. Dessutom är det gratis att parkera. Alla hoppas såklart på sol och varmt – och bästa förutsättningar för Vattenlandet med Tosseplasket, Tossestupet, Vattenrutschen och Europas största höghastighetsvattenrutschbana – HYPER.

I vått och torrt

Vattenlandet lockar många men den som hellre söker sina utmaningar på torra land väljer kanske istället att styra stegen mot Sommarleken eller Tarzanskogen där det är välförsett med hinderbanor och andra utmaningar som sätter koordination, styrka, mod och inte minst balansen på prov. En kul utmaning är också Tosseklippan, Tosselillas stora klättervägg där du kan testa på att klättra. Tar du dig kanske rentav hela vägen upp …

- Tosselilla Sommarland är ju aktiv lek och rörelse - och det ska vara kul för hela kroppen. Vi erbjuder full fart, aktivitet, häftiga upplevelser och skratt via attraktioner som till exempel berg- och dalbana, barnkaruseller, go-cart, bumperbåtar – men hos oss ska du också kunna ta det lugnt och njuta av sol, natur och sköna omgivningar, säger Tommy Bauer.

Fyll på med ny energi

Aktivitet och rörelse kräver påfyllning och ny energi. På Tosselilla finns det gott om matställen och kiosker med bland annat churros, glass, godis, kaffe och dricka.

- Som besökare får man såklart gärna ta med egen matsäck eller grilla på någon av våra grillplatser. Vi har sedan länge en tradition att bjuda på såväl grillkol som tändvätska så att våra gäster slipper släpa omkring på sådant, avslutar Tommy.