Klart för allsvenskt spel på Vångavallen.

Klart för allsvenskt spel på Vångavallen. Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson/Arkiv

Beskedet som får TFF:s supportrar att jubla

Svenska Fotbollsförbundet ger dispens

ALLSVENSKAN.

Efter långvarig osäkerhet fick Trelleborgs FF på onsdagen klartecken för att spela allsvensk premiär hemma på Vångavallen.

Av
Magnus Wahlström

På onsdagen kom slutligen det efterlängtade beskedet från Svenska Fotbollsförbundet och nu kan trelleborgarna andas ut. Klubben har fått dispens för att spela på Vångavallen och således kan Allsvenskan sparkas igång med hemmamatch mot IFK Göteborg på söndag.

– Även om vi hela tiden utgått från att matchen kommer att spelas på Vångavallen så är det naturligtvis skönt att nu fått det sista i land. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till Trelleborgs kommun, entreprenörer, samarbetspartners och vår egen organisation. Alla har verkligen gjort ett fantastiskt arbete. Nu ser vi fram emot premiären på söndag, säger klubbdirektören och sportchefen Mattias Kronvall till TFF:s hemsida.

Svenska Fotbollsförbundets lista med arenakrav i Allsvenskan är lång, samtidigt som Vångavallen i nuvarande skick lämnar en del att önska. För att få klartecken för spel har klubben tvingats att söka dispens för ett antal olika brister. Dispens kan delas ut av Fotbollsförbundet om klubben i fråga kan redogöra för en acceptabel åtgärdsplan.

På följande punkter har TFF sökt och erhållit dispens: ljus, pressrum, läktarkapacitet, wifi, omklädningsrum och hospitality.

Premiären på söndag väntas bli en riktig publikfest när IFK Göteborg kommer på besök. Den 13 maj väntas ytterligare folkfest och derby i matchen mot de regerande mästarna Malmö FF.

Publicerad 28 March 2018 11:46