Sara Hansson och hennes Lunds VK föll i hemmapremiären mot regerande mästarna Engelholm. Foto: Conny Nilsson/Onnesfoto.se

Sara Hansson och hennes Lunds VK föll i hemmapremiären mot regerande mästarna Engelholm. Foto: Conny Nilsson/Onnesfoto.se

Zoran Roganovic joker när Lunds VK föll

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. Nykomlingen Lunds VK inledde sejouren i  damernas elitserie med förlust mot Sollentuna. I går kom andra förlusten i hemmapremiären i Idrottshallen. En tuff match mot regerande mästarna Engelholm.
– Det är inte de här matcherna mot de tippade topplagen vi ska vinna. Men vinsterna kommer tids nog, nu är det bara superviktigt att bara få komma igång och känna på volleybollen i eliten, säger Stefan Sjöström, klubbchef i Lunds VK.
Klubbens första match i landets högsta liga inleddes med att handbollsprofilen Zoran Roganovic tog hand om första serven. Direkt satte Engelholm tempot, men nykomlingarna höll jämna steg i första set som slutade 21-25. Sedan blev det en tuff nöt att knäcka och svenska mästarlaget vann resterande set med siffrorna 25-13, 25-16.
Trots två inledande förluster ser Stefan Sjöström ljust på säsongen.
– Nu är det igång. Det är viktigt att bara mala på och ge järnet på varje boll. Laget utvecklas i varje match och det ska vara tufft i elitserien. Men vi antar utmaningen och kommer vinna matcher snart.
Nu väntar Lindesberg borta och sedan nytt skånederby på hemmaplan mot Svedala den 30 oktober. Mot Engelholm kom 221 åskådare, som skapade rejält drag i Idrottshallen. Snittet i fjor låg lite över 80 personer och så klart hoppas LVK årets trend håller i sig.
– Speciellt när det vankas skånederby. Svedala är minst lika svåra som Engelholm, men de har inlett med två förluster precis som vi. De är ett förväntat topplag och just nu är det svårt att veta var de står, säger Stefan Sjöström, som har hopp om poäng i derbyt.

Publicerad 20 October 2016 12:00