Rögle möter Djurgården hemma i Lindab Arena. Foto: Patrik Ek

Rögle möter Djurgården hemma i Lindab Arena. Foto: Patrik Ek

Statistikextra inför Rögles match mot Djurgården

Vältra dig i siffror inför lördagens dust

Av
Linus Ahlin

INFÖR MATCHEN. På torsdagskvällen bröt Rögle sin fyra matcher långa förlustsvit när man slog Modo med 3-0 (läs mer om den matchen genom att trycka på länken till höger). På lördagseftermiddagen är det dags för ny match i Lindab Arena, den här gången står Djurgården för motståndet.
Nedan finns en statistiksammanfattning på de 23 matcher som tabellfyran Rögle har avverkat i elitserien.

Poäng

Jakob Johansson leder fortfarande den interna poängligan med sina 19 (5+14) pinnar. Sett till hela elitserien är Modos Per-Åge Skröder bäst med 26 poäng, tätt följd av Niklas Sundström och Jaroslav Hlinka på 25 stycken var.
På delad andraplats i den grönvita ligan ligger Andrée Persson (6+9) och Kenny Jönsson (4+11).
Sedan följer Peter Högardh, som för övrigt men sina åtta mål har gjort flest i laget, och Mikael Gath.
Sexa ligger imponerande nog Cam Abbott som har gjort nio poäng på tio matcher.
Varken Sebastian Ström, Daniel Sondell eller Mattias Sjögren har ännu gjort mål.

Utvisningar

När det gäller minuter på botbänken är ordningen återställd. Mikael Gath har nu flest med sina 44, tätt följd av Andrée Persson på 39.
Jakob Johansson har dragit på sig 29 utvisningsminuter och brorsan Daniel 18.
Vem är snällast då? Sett till snittet får Peter Högardh acceptera stämpeln som lagets "nice-boy". Fyra minuter på 23 matcher är ett tecken på disciplin.
Aggressivast av alla i ligan är Skellefteås Jyri Marttinen med sina 79 minuter.

Målvakterna

Jürgen Penkers storspel syns givetvis i målvaktsligan. Österrikaren är tvåa i elitserien med 94,47 i räddningsprocent. Leder gör Timrås Magnus Åkerlund (som visserligen bara har vaktat buren i tre matcher) med 95,00 procent. Trea är Färjestads Jonas Gustavsson.
Rögles Christopher Nihlstorp är nia med 92,05 och Jere Myllyniemi hittar vi på plats 14 med sina 91.11 procent.

Powerplay och boxplay

Rögle har det femte bästa numerära överläget. Sämst är Modo och bäst HV 71. Du ska också bita extra mycket på naglarna när Linköping, Timrå och Luleå har powerplay.
Bäst i boxplay är Färjestad tätt följda av Skellefteå och Rögle. Näst sämst är Södertälje och sist är, återigen, Modo Hockey.

Matchdags - Elitserien

Rögle - Djurgården Lördag kl.16.00 Lindab Arena Övriga matcher: Färjestads BK - Frölunda HC HV 71 - Skellefteå AIK Luleå HF - Brynäs IF MoDo - Södertälje SK Linköpings HC - Timrå IK Smaskig fakta: ...Djurgården är sämst av alla på hemmaplan, laget har bara vunnit fyra av tolv matcher på Hovet. Rögle ligger sjua i den tabellen och är näst bäst (efter Linköping) på bortais. ...Djurgården har inte vunnit på tre matcher. ...Rögle har inte besegrat DIF under säsongen. Det har blivit en oavgjort match och en förlust i förlängning hittills. ...det skiljer tre poäng mellan tabelltrean Skellefteå och nian Modo. ...det skiljer 20 poäng mellan serieledande Linköping och jumbon Södertälje.

Publicerad 21 November 2008 16:15