Jörgen Nilsson ville bidra till att barnen syntes bättre i vintermörkret. Därför tog han initiativet att dela ut reflexer till barn i förskola och skola i Linderöd och Tollarp.

Jörgen Nilsson ville bidra till att barnen syntes bättre i vintermörkret. Därför tog han initiativet att dela ut reflexer till barn i förskola och skola i Linderöd och Tollarp. Foto: Privat

Jörgen försåg traktens barn med reflexer

Tryckte upp 1000 reflexer och delade ut

TOLLARP.

Företagaren Jörgen Nilsson i Tollarp driver Svensk Spårsäkerhet AB och arbetar dagligen med säkerhet och arbetsmiljö runt väg och järnväg. Nu ser han även till att skol- och förskolebarn i Tollarp och Linderöd syns när de är ute i mörkret.

–J ag ser dagligen hur dåligt människor syns i mörkret Både yrkesfolk och privatpersoner inser nog inte alltid eller har väldigt dålig kunskap generellt om hur dåligt de faktiskt syns när det är mörkt ute. Därför kände jag att jag ville göra något i den byn jag själv bor, berättar Jörgen Nilsson.

Han tryckte därför nyligen upp 1000 reflexer som nu delats ut till skolbarn och förskolebarn i Linderöd och Tollarp.

– Visst ser jag att det numera finns både ryggsäckar och mössor med reflexer på men går man längs en väg så är den hängande reflexen det bästa. Den hänger i samma höjd som bilens lampor och den rör på sig, vilket gör att den syns och reflekterar så att föraren förhoppningsvis hinner uppfatta att där går någon.

Nu hoppas han att fler företag kan följa efter hans initiativ så att fler skolor och byar kan förses med reflexer.

– Ja, min förhoppning är att fler företag tar efter. För det är oerhört viktigt att man syns i mörkret. Nu hoppas jag bara att alla som fått reflex också använder dessa och att föräldrarna inte minst ser till att reflexen är med när barnen ska ut.

Publicerad 30 December 2019 00:00