Till vardags pluggar Nathalie Stahl Estetiska programmet med inriktning teater på Spyken i Lund. Nu ser hon fram emot att tävla i Hollywood.

Till vardags pluggar Nathalie Stahl Estetiska programmet med inriktning teater på Spyken i Lund. Nu ser hon fram emot att tävla i Hollywood. Foto: Irina Pervushyna

Från Spyken till Hollywood – Nathalie tävlar i skådespeleri

"Som ett OS för olika konstformer"

HOFTERUP/LUND.

Spykenstudenten Nathalie Stahl från Hofterup har drömt om att bli skådespelare i Hollywood ända sedan hon var barn. Nu kan drömmen vara inom räckhåll. Nyligen blev hon uttagen till World Championship Of Performing Arts, WCOPA, i just Hollywood.

Av
John Nordh

I Sverige är det inte så många som känner till tävlingen. Men i andra delar av världen är WCOPA mycket stor. I vissa länder sänds den till och med på tv.

Nathalie Stahl beskriver den som ett OS för olika konstformer som till exempel skådespeleri, musik, sång och dans. Att ha blivit uttagen till tävlingen är mycket stort, berättar hon.

– En kompis till mig var med 2018 och trots att hon inte kom till final så fick hon ett skivkontrakt när hon kom hem. Även om man inte vinner så har man en stor chans att få något ut av det och utvecklas inom sin konstform. I juryn sitter många kända personer, bland annat skådespelare från Broadway och Hollywood.

Själv kommer hon att tävla i skådespeleri. Nathalie Stahl har ända sedan barnsben varit intresserad av konstformen. Som åttaåring började hon på teaterskola och när hon var tio började hon skriva egna manus. Hittills har hon medverkat som statist i ett antal tv-produktioner och även haft roller i teaterpjäser. Under WCOPA kommer hon få stor nytta av sin erfarenhet som skådespelare.

– Jag kommer att framföra tre olika monologer på cirka en minut var för juryn. En för skådespeleri för tv, en monolog för komedi och en för drama, säger hon.

Tävlingen går av stapeln i Hollywood till sommaren. Nu arbetar Nathalie Stahl på högvarv för att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna åka. Bland annat säljer hon egentillverkade julkransar, passar barn och fotograferar. Hon söker också sponsring av företag.

– Jag var faktiskt uttagen redan förra året men då hade jag inte möjlighet att åka. Därför sökte jag igen till 2020 och kom med så denna gång ska jag komma iväg.

Publicerad 29 December 2019 00:00