Genrebild.

Genrebild. Foto: Patrik Svedberg/Adobe Stock

Rånare döms till fängelse och utvisning

Rånade tonårskillar i Eslöv och Lund

ESLÖV. Sex personer mellan 17 och 23 år har dömts av Lunds tingsrätt tillbla§nd annat fängelse och utvisning för att ha begått flera rån. De begicks i oktober i år i Eslöv och Lund.

Av
Jonatan Westerlind

Ett av rånen begicks i en port vid Stora torg i Eslöv. Där rånades två unga killar av fyra andra ungdomar med en pistol. Rånoffren tvingades då attvisa upp sina ägodelar för rånarna och att den 17-åring som burit pistolen ska ha hållit den mot tinningen på ett av offren.

En 18-åring som var med vid Eslövsrånet döms även för ett rån i Lund den 16 oktober då han och ytterligare en ung man knivrånade en 17-årig pojke. De tog då pojkens jacka, mössa, skor och bälte.

Den 18 oktober rånades yrtterligare en ung man på Korsgatan i Lund av de fyra gärningsmännen. De tog då hans hörlurar samt drack upp hans alkoläsk.

SKD rapporterar att 23-åringen som varit delaktig i rånen döms till fängelse i ett år och nio månader samt utvisning i fem år. En av 18-åringarna som döms till ett år och två månaders fängelse för två rån och övergrepp i rättssak, den andra 18-åringen får ett år och sex månaders fängelse för tre rån. En av 17-åringarna döms till sluten ungdomsvård i sju månader för rån, häleri och övergrepp i rättssak och den andra 17-åringen döms till ungdomstjänst i 110 timmar för ett av rånen. En 18-åring som deltog vid ett av rånen i Lund döms också till en månads fängelse.

Publicerad 23 December 2019 13:00