För andra gången ordnade familjen Adolfsson en insamling till förmån för barnhemsbarn i Rumänien.

För andra gången ordnade familjen Adolfsson en insamling till förmån för barnhemsbarn i Rumänien. Foto: Privat

Familjen Adolfsson samlade in en stor julklapp till barnhem i Rumänien

KRISTIANSTAD.

Julia och Johan Adolfsson har tidigare varit på plats i Rumänien för att bidra med en mängd hygienartiklar, blöjor, kläder och leksaker till ett av barnhemmen i byn Piata Neamt. I år gör de det igen men denna gången skickades sakerna ner på plats.

– Jag är själv född i Piata Neamt och har vänner där och såg att de bad om kläder, skor och liknande på sin Facebook. Sådana inlägg är svåra att bara scrolla förbi. Därför bestämde vi oss för att göra ytterligare en insamling här hemma som vi sedan kunde skicka ner.

Vad samlade ni in den här gången?

–Vinterskor, vinterkläder, leksaker, men också kuddar, filtar och täcken. Vi samlade även in pengar denna gången för att kunna betala för transporten. Behovet där nere är enormt så det här känns lite som en droppe i havet men det är ändå något. Sist vi var där möttes min son av en kille i samma ålder som honom som gick helt utan skor och det var nollgradigt ute. Så det finns minst sagt ett stort behov.

Hur kan man gå till väga om fler skulle vilja bidra?

– Jag har etablerat en kontakt där nere så vi vet att sakerna kommer till rätt ställe och även bokat en transport som säkerställer att sakerna kommer fram. Via organisationen Nascuta Inger och deras volontärer så delas sakerna ut där vi önskat. Den här gången fanns tyvärr inte möjligheten att åka ner själva men förhoppningsvis kan vi åka ner nästa gång vi gör en insamling och då få chansen att se deras glädje och tacksamhet som de här sakerna ger.

Publicerad 14 December 2019 13:00