Jeanette Ovesson (M) ska bemöta rykten och förutfattade meningar om Simrishamn kommun i en ny satsning.

Jeanette Ovesson (M) ska bemöta rykten och förutfattade meningar om Simrishamn kommun i en ny satsning. Foto: André Kvist

Kommunen slår hål på myter i ny webb-serie

Kommunalrådet i huvudrollen: "Det är allt viktigare att vara ärlig och trovärdig"

SIMRISHAMN.

Med start i december och tio veckor framåt sänder kommunen webb-tv-serien "Fakta med Jeanette". Där ska man slå hål på förutfattade meningar och rena lögner om Simrishamn. Leder gör kommunstyrelsens ordförande Jeanette Ovesson (M).

Av
André Kvist

Det bor bara äldre personer i Simrishamn. Kommunen är i en ekonomisk kris. Det är heldött på vintern på Österlen. Sådan förutfattade meningar ska kommunen nu slå hål på med sin satsning på en digital tv-serie.

Om det ligger någon sanning i påståenden eller om dessa rent ut är lögn ska redas ut av Jeanette Ovesson som axlar rollen som programledare vid sidan av sitt politiska arbete.

– Alla bär vi på förutfattade meningar av något slag och det gör oss inte till sämre människor. Tvärtom är det rätt mänskligt. Det kan ha uppstått genom rykte, att man faktiskt inte vet utan tror - eller så finns det faktiskt en sanning bakom den förutfattade meningen. Vi vill förutsättningslöst försöka ta reda på vad som egentligen är sant om vår kommun. Och oftast är saker inte svarta eller vita utan det finns fler sidor av myntet, säger Jeanette Ovesson.

Under tio lördagar visas avsnitten på kommunens hemsida och sociala medier. Varje lördag blir det ett nytt tema som tas upp. Detta är ännu ett led i Simrishamns satsning på kommunikation utåt vilket lett till stora framgångar.

– I dagens medielandskap är det allt viktigare att vara ärlig och trovärdig när det sprids mycket rykten och förutfattade meningar, inte minst i sociala medier. Vi vill bemöta detta. Om inte vi som kommun berättar hur det ligger till med oss själva – vem ska då göra det? undrar Jeanette retoriskt.

Efter varje avsnitt kommer tittare kunna ställa frågor direkt till Jeanette Ovesson. Fakta ska presenteras på ett trovärdigt men även underhållande sätt, det första programmet har premiär klockan 09 den 14 december.

Publicerad 13 December 2019 00:00