Josefine Persson, Anya Ahfir, Fatima Sameer Kazim och Linnea Ahlkvist.

Josefine Persson, Anya Ahfir, Fatima Sameer Kazim och Linnea Ahlkvist. Foto: Privat

Vill hjälpa till i stressen – hyr ut jultomtar

Unga företagarna hoppas kunna underlätta i vardagen

HÖGANÄS/HELSINGBORG.

Att hitta någon som är villig att ta på sig tomterollen under julafton är inte alltid helt enkelt. Det fick UF-företaget Quick ’n Green att kläcka idén att erbjuda hyrtomtar.

Josefine Persson, Anya Ahfir, Fatima Sameer Kazim och Linnea Ahlkvist går alla på Thorén Innovation School i Helsingborg. Just nu har de fullt upp med att organisera så att jultomten hittar hem till familjer som vill ha besök under julafton.

– Själva idén om jultomten var det faktiskt min pappa som kom med. Det har alltid varit problem att hitta en tomte på julafton så då kom vi på att vi skulle hyra ut jultomtar, säger Josefine Persson.

De unga företagarna kommer dock inte själv att iklä sig rollen, det har de lejt ut till sina pappor. Tomtarna är redo att ta sig till Helsingborg samt Höganäs kommun och intresseanmälningarna har redan börjat ramla in.

– Vi lanserade företaget för drygt en vecka sedan och ett tiotal har redan hört av sig.

Att hjälpa folk att få vardagspusslet att gå ihop är själva basen i UF-företagets affärsidé.

– Vi tittade på vad folk behöver hjälp med och kom fram till att vi vill underlätta folks vardag. Vi erbjuder olika tjänster som barnpassning, läxhjälp, hundrastning eller att gå och handla. Allt material vi använder är dessutom miljövänligt och vi tar oss till de olika uppdragen på ett miljövänligt sätt, säger Josefine Persson.

Fotnot: För mer information om hur man hyr en tomte besök Quick n’ Green på Facebook.

Publicerad 08 December 2019 13:00