"Med öppningen av Magasin.se hoppas jag att vi nu kan ge något tillbaka och därför har vi fyllt webbshoppen med många danska varumärken inom mode, accessoarer, skönhet, design och inredning", säger Lise B. Thomsen Foto: Adam Weatherley

Anrika varuhuset öppnar svensk webbshop

Hade filial i Malmö

SVERIGE. Många skåningar har besökt Magasin du Nord på Kongens Nytorv i Köpenhamn. För den som inte har möjlighet att göra resan över sundet går det nu bra att handla via det anrika varuhusets svenska webbshop. "Vi har haft denna dröm i många år", säger Lise B. Thomsen, chef för e-handel och marknadsföring på varuhuset, till sajten Dina Pengar.

Det danska varuhuset har alltid haft många trogna kunder från Sverige, i synnerhet bland skåningar. I början av 1900-talet hade Magasin du Nord till och med en filial på Adelgatan i centrala Malmö.

Någon ny filial är inte aktuell i dagsläget. Men väl en webbshop på svenska.

– Traditionellt har det varit en sanning att vi i Danmark älskar svenska märken. Med öppningen av Magasin.se hoppas jag att vi nu kan ge något tillbaka och därför har vi fyllt webbshoppen med många danska varumärken inom mode, accessoarer, skönhet, design och inredning, säger Lise B. Thomsen till Dina Pengar.

Publicerad 04 December 2019 10:40