Jerker Karlssons Ica-butik satsar på släpvagnar.

Jerker Karlssons Ica-butik satsar på släpvagnar. Foto: Wilhelm Nilsson

Butikens nya satsning: Hyr ut släpvagnar gratis

Ger kunderna mervärde

HYLLINGE.

Ett nytt grepp ska få fler kunder att hitta till butiken i Hyllinge. Genom butikens nya satsning, ska kunderna kunna hyra med sig en släpvagn utan någon kostnad.

Av
Wilhelm Nilsson

Jerker Karlsson har varit Ica-handlare på Maxi Hyllinge under åtta år. För varje år som gått har han finjusterat butiken genom sina olika satsningar. I förra veckan gjorde han en ny satsning, då fem släpvagnar fick varsin parkeringsficka utanför butiken.

– Det är en satsning tillsammans med Freetrailer. Kunder eller icke kunder har förmånen att hyra ett släp helt kostnadsfritt under 24 timmar. Det är så pass smidigt att man bara registrerar sig via en app och hämtar släpet på vår parkering, säger Jerker Karlsson.

Ica Maxi Hyllinge sticker inte under stol med, att det är ett sätt för att driva fler kunder till butiken. Dessutom ligger butiken i ett bra trafikläge nära E4:an. På så vis har Jerker förväntningar på att den nya satsningen ska få ett genomslag.

– Redan har vi ett tiotal som nyttjat tjänsten. Så här på morgonen (läs: i måndags) har vi redan två uthyrda släp. Sett till vårt fina läge nära motorvägen, kan det här säkert bli bra, berättar han.

En av dem som hann hugga ett släp under morgonkvisten var Hyllingebon Johnny Månsson. Han är sedan tidigare kund på Maxi och ser positivt på butikens satsning.

– Det här är kanonbra! Ett mervärde för oss som redan är kunder. Det var ett litet teknikstrul med appen, men jag ringde upp Freetrailers kundtjänst och fick bra service. De ordnade min bokning direkt, säger han.

Johnny Månsson är nöjd med den nya tjänsten.

Johnny Månsson är nöjd med den nya tjänsten. Foto: Wilhelm Nilsson

Bakom tjänsten står släpvagnsaktören Freetrailer, som i dag innehar 1 500 släpvagnar i hela Skandinavien. Däribland hos butiker så som Ikea, Mio, också Ica förstås. Där Ica Maxi Hyllinge är den 15:e Ica-butiken i ledet som tagit in tjänsten.

– Ica är ett starkt varumärke som är rikstäckande. Vårt samarbete med Ica är superintressant, inte minst gällande deras attraktiva lägen där mycket trafik rör sig. Genom det här samarbetet lockar vi nya kunder och driver vi trafiken till butikerna, berättar Johan Wijklander.

Släpvagnarna finns att tillgå på Ica Maxi redan nu, oavsett om man är kund eller inte. För den som vill förboka en släpvagn, tillkommer en extra kostnad på 29 kronor. Därutöver kan kunden även lägga till en försäkring vid bokningen.

Publicerad 03 December 2019 00:00