På Tivoli finns en tio meter hög julgran pyntad med Swarovski-kristaller till ett värde av en miljon danska kronor.

På Tivoli finns en tio meter hög julgran pyntad med Swarovski-kristaller till ett värde av en miljon danska kronor. Foto: Pressbild

Nu är det jul igen – på Tivoli

Satsar bland annat på julgran med 3000 Swarovski-kristaller

KÖPENHAMN.

Årets upplaga av Jul i Tivoli bjuder på en rad nyheter. Vad sägs till exempel om en julgran pyntad med 3000 Swarovski-kristaller, premiär för balettföreställningen ”Snedronningen” och en helt ny berg- och dalbana?

Av
Sarah Bernshed

När Tivoli i Köpenhamn nyligen slog upp portarna till 25:e upplagan av Jul i Tivoli gnistrande området av ljus. I år tänds en miljon ljuspunkter, karusellerna är i gång och 50 bodar håller öppet. Framför Nimb Hotel har en tio meter hög julgran pyntad med Swarovski-kristaller till ett värde av en miljon danska kronor placerats.

– I år har Jul i Tivoli som säsong 25-årsjubileum. Vi vet från undersökningar, att gäster reser långt för att uppleva vår speciella nordiska julstämning. Vi har i år en lång julsäsong som sträcker sig in på det nya året. Vi har gjort flera investeringar - från nya ljusformationer till kristalljulgran och premiären på den största balettsatsningen någonsin i Koncertsalen. Även om vädret alltid är en oberäknelig joker är det svårt att inte vara optimist i år, säger Tivolis direktör Lars Liebst i ett pressmeddelande.

Även i år finns möjlighet att stiga ombord på ångloken som står redo för avgång på perrongen i ”Hjulkøbing”.

Även i år finns möjlighet att stiga ombord på ångloken som står redo för avgång på perrongen i ”Hjulkøbing”. Foto: Pressbild

Vi vet från undersökningar, att gäster reser långt för att uppleva vår speciella nordiska julstämning.

Årets stora nyhet bland karusellerna är berg- och dalbanan Mælkevejen, som ersätter Odinekspressen som nu har gått i pension efter 30 miljoner turer. Mælkevejen får premiär den 6 december. En annan nyhet är balettföreställningen ”Snedronningen” som har premiär den 1 december. ”Snedronningen” är en nytolkning av H.C. Andersens klassiska äventyr.

För alla som gillar tåg finns möjlighet att stiga ombord i ångloken som står redo för avgång på perrongen i ”Hjulkøbing”. Här finns också en 350 meter lång modelljärnväg med tåg som kör runt den höga julgranen. Tivoli bjuder även i år på en fyrverkerifestival den 25, 26, 27 och 31 december.

Jul i Tivoli, som sedan premiären 1994 har haft 20 500 000 besökare, kan den här gången upplevas till och med den 5 januari 2020.

Publicerad 19 November 2019 00:00