"Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt", säger vd:n Ingvar Larsson Foto: Pressbild

119 butiker byter namn – börjar sälja second hand

"Ännu större fokus på trender"

SVERIGE. Klädkedjan MQ byter namn till Marqet. Framöver ska kunderna till exempel kunna köpa second hand-kläder i butikerna.

Liksom många andra kedjor har även MQ dragits med lönsamhetsproblem när e-handeln ökat. Nu gör man ett omtag och anpassar sina 119 butiker till att bli mer konkurrenskraftiga.

Kläderna kommer att finnas kvar men kompletteras med bland annat second hand och skräddartjänster. En annan nyhet är att kunder kommer att kunna sitta ner och arbeta i lokalerna.

Samtidigt lanserar kedjan även en egen e-handelssajt.

– Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt, säger vd:n Ingvar Larsson i ett pressmeddelande.

Sammanlagt 119 butiker ska stöpas om enligt det nya konceptet. Den första har redan öppnat i Stockholm, och näst på tur står en butik på köpcentret Emporia i Malmö.

Exempel på hur de nya butikerna kommer att se ut.

Exempel på hur de nya butikerna kommer att se ut. Foto: Pressbild

Publicerad 14 November 2019 11:00