Polisens instasstyrka på plats där en skottlossning har inträffat i området Eriksfält i Malmö på måndagskvällen.

Polisens instasstyrka på plats där en skottlossning har inträffat i området Eriksfält i Malmö på måndagskvällen. Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Hillergern

Tonåring skadad efter skottlossning – två gripna

Restauranggäster blev vittnen

MALMÖ. Tidigt på måndagskvällen fick polisen larm om en skottlossning i södra Malmö. En tonårspojke hittades senare skadad i närområdet. Två personer har gripits misstänkta för inblandning i mordförsöket.

Ett stort antal patruller, bland annat den regionala insatsstyrkan, skickades till en adress på Eriksfält vid 18.20-tiden.

– Vi eftersöker flera stycken personer som ska ha lämnat platsen i en bil. Helikoptern är i luften och hjälper till i sökandet, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Inledningsvis rapporterades det om ett fordon med misstänka skottskador. Cirka 40 minuter senare meddelade polisen att man anträffat en skadad person.

– Jag har inga uppgifter om vad det är för typ av skador, men han hittades i närområdet, säger Rickard Lundqvist.

Klockan 21.50 meddelade polisen på sin hemsida att den skadade är en tonårspojke och att "två personer är gripna som misstänkta för inblandning i händelsen". Brottsrubriceringen är mordfrörsök.

Enligt polisen ska pojkens skador inte vara livshotande. I övrigt finns det ingen mer information om skadeläget.

Under kvällen har polisen arbetat med att säkra spår och höra personer.

– Det ska finnas en restaurang i närheten med flera vittnen, säger Rickard Lundqvist.

Så sent som i lördags sköts en 15-årig pojke till döds på en pizzeria nära Möllevångstorget.

Ingen är ännu gripen.

Ingen är ännu gripen. Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Hillergren

Larmet kom vid 18-tiden och polisen hittade först bara en tom bil med skottskador. En halvtimme senare hittades en skadad man i närheten.

Larmet kom vid 18-tiden och polisen hittade först bara en tom bil med skottskador. En halvtimme senare hittades en skadad man i närheten. Ritzau Scanpix/Andreas Hillergren

Publicerad 12 November 2019 00:39