Sarah Bauer och Lina Öster vill hjälpa barn i utsatthet.

Sarah Bauer och Lina Öster vill hjälpa barn i utsatthet. Foto: Wilhelm Nilsson

De kämpar för barnens fridfulla jul: "Hoppas på stort engagemang"

Har startat julklappsinsamling

KLIPPAN.

Alla barn ska få en lycklig jul. Det menar åtminstone Lina och Sarah från Klippan. Nu har de dragit igång Julklappshjälpen som ska samla in julklappar åt behövande barn i kommunen.

Av
Wilhelm Nilsson

Lina Öster och Sarah Bauer brinner för sina medmänniskor. Därför tar de nu tagit tag i saken och har påbörjat sitt arbete, "Julklappshjälpen Klippan". Hjälpen innebär att de ska samla in så många julklappar det bara går, för att sedan dela ut till de barn som lever under sämre förhållanden i kommunen.

– Något liknande tidigare funnits något liknande i Klippan. Sedan det lades ner, har vi tänkt på att ta tag i det, men det var först nu som tiden skulle räcka till för oss, säger Lina Öster.

Tanken är den att de familjer som anser sig behöva stöd, skickar in sin ansökan samt barnets eller barnens önskelistor till Julklappshjälpen Klippan. Under tiden hoppas duon att så många människor och företag engagerar sig och bidrar med julklappar.

–Det är viktigt att hjälpa om man kan. Jag har själv vuxit upp i en familj som inte hade så mycket pengar och vet därför hur viktigt det här är. Nu hoppas vi på att så många som möjligt hjälper till, säger Sarah Bauer och fortsätter:

Julklapparna lämnas in senast den 10 december.

Julklapparna lämnas in senast den 10 december. Foto: Stock Adobe

– Man kan skänka alltifrån leksaker till presentkort. Det kan vara både begagnade grejer i gott skick eller nya saker som kan skänkas.

Allmänheten har fram till och med den 10 december på sig att samla in prylar. Inlämningen av julklapparna sker på Capios BVC, Familjens Hus och Preem på Storgatan. Öppettiderna finnes på Julklappshjälpen Klippans Facebooksida.

Publicerad 11 November 2019 00:00