"Jag vill hjälpa till nu är jag har tid över. November är en lugn månad, sedan blir det hektiskt i december inför jul och nyår", säger ägaren Ali Al Shamary. Foto: Ritzau Scanpix/Pressbild

Ali klipper hemlösa gratis inför julen: "Ska bli behandlade som alla andra"

Viker hela söndagen åt sysslan

MALMÖ.

Barbershop-ägaren Ali Al Shamary erbjuder hemlösa gratis klippning under november månad. ”Jag vill göra dem fina inför julen. Jag har möjlighet att hjälpa och då vill jag göra det”, säger han.

500 kronor kostar det att klippa hår och skägg på Kingsman Barbershop Triangeln på Föreningsgatan 5. Men för hemlösa är det gratis att klippa sig där under november.

– Jag vill hjälpa till nu är jag har tid över. November är en lugn månad, sedan blir det hektiskt i december inför jul och nyår, säger ägaren Ali Al Shamary.

Han fortsätter:

– Jul betyder mycket. Hemlösa är precis som vi andra och vill också vara fina inför jul. De ska bli behandlade som alla andra.

Ali Al Shamary har tidigare gjort samma sak i Danmark, där han bodde tidigare.

– Då kom mellan fem och tio hemlösa vid varje tillfälle. Det fungerade bra och de var väldigt glada.

Eftersom han är ensam i salongen viker han sin lediga söndag till detta. Mellan klockan 11– 15 är det bara för hemlösa män att dyka upp.

– Håret växer snabbt, men jag ska nog se till att det håller till jul och få dem snygga till jul. Svårigheten är att komma i kontakt med hemlösa, så jag hoppas att ryktet sprider sig.

Publicerad 09 November 2019 00:00