Mannen blödde kraftigt både från armen och tinningen.

Mannen blödde kraftigt både från armen och tinningen. Foto: Polisen

Knivhöggs djupt i tinningen framför sina barn

Nu väcks åtal mot tre män för det blodiga dådet

LAHOLM.

Tre män har i samförstånd försökt döda en man på Altona i augusti. Dådet skedde framför brottsoffrets barn. Nu väcks åtal trots att vapnet som använts inte har hittats.

– Vi har väl en uppfattning om motivbilden men det är inget jag kan leda i bevisning. Vi har ingen uppfattning om att det var planerat någon längre tid, säger kammaråklagare Henrik Kindlund.

De tilltalade är släkt med varandra medan brottoffret haft en förhållande med en närstående person till gärningsmännen.

Det var den 5 augusti som mordförsöket hände. Angreppet bestod i att de tre åtalade först slog mannen i huvudet.

Därefter högg de honom med kraftigt knivhugg i armen och i tinningen. Mannen fick en djupare sårskada i tinningen och en sårskada under ena ögat. Han fick också allvarliga sårskador i armen med frakturer och ledskador.

– Det är ett ganska fult angrepp mot målsägande när hans barn är hemma. Det är grovt våld och jag menar att det är livsfarligt våld, säger Henrik Kindlund.

Hur allvarligt skadad blev målsägande?

– Det är ett fult hugg i ena armen som är så kraftigt att han brutit benet och blödigt kraftigt i lägenheten. Han har också fått slag eller snitt i tinningen som är ganska djupt. Sammantaget, även om inte de enskilda skadorna är livshotande, så menar jag att den här typen av angrepp med kniv mot huvudet är ett övergrepp och livsfarligt och det är därför jag åtalar för försök till mord, säger Henrik Kindlund.

Även de tilltalade drabbades av skador och tvingades uppsöka sjukhus.

I andra hand yrkar Kindlund på grov misshandel. Han yrkar dessutom på att de åtalade männen utvisas.

Hela sex knivar har beslagtagits hos en av männen.

– Det är för att jag inte kunnat binda någon kniv till gärningen. Det är ett bevisbeslag ifall det skulle komma ny bevisning inför huvudförhandlingen. Ingen kniv har tekniska spår, säger Henrik Kindlund.

Tio vittnen, varav flera är poliser och ambulanspersonal, har kallats till huvudförhandlingen som är beräknad pågå under fyra dagar. Ett videoförhör med ett av barnen kommer att spelas upp i rätten.

– Jag bedömer bevisläget som gott, avslutar Henrik Kindlund.

Publicerad 08 November 2019 12:00