Glädjen var stor när Attitude 69 Dancestudio utsågs till Sveriges bästa dansskola i ålderskategorin New Talent vid danstävlingen Streetstar Dance School Challange i Stockholm.

Glädjen var stor när Attitude 69 Dancestudio utsågs till Sveriges bästa dansskola i ålderskategorin New Talent vid danstävlingen Streetstar Dance School Challange i Stockholm. Foto: Privat

De har utsetts till Sveriges bästa dansskola

Attitude 69 Dancestudio har återigen kammat hem den ärofyllda titeln

ESLÖV. Attitude 69 Dancestudio har för tredje gången utsetts till Sveriges bästa dansskola. I år kammade en sammansvetsad dansgrupp hem titeln i kategorin New Talent.

Av
Matilda Sädås

I slutet av oktober utsågs Attitude 69 Dancestudio till Sveriges bästa dansskola i ålderskategorin New Talent vid danstävlingen Streetstar Dance School Challange i Stockholm. Det är nu tredje gången dansskolan från Eslöv får titeln och dess grundare är mer än nöjd.

– Det känns helt fantastiskt. Dansarna har tränat så hårt inför den här tävlingen och att få se dem explodera som konfetti på scenen var magiskt, säger Annette Losell Persson.

Gruppen som vann består av ett 30-tal killar och tjejer i åldrarna 12-13 år. De har dansat tillsammans i ungefär tre år och lagt många timmar i studion för att lära sig koreografin till årets nummer.

– Samma grupp var med och tävlade för två år sedan. Sedan dess har de både vuxit i sina rörelsemönster och blivit mer samspelta. Det var jättefint att se hur de satte alla steg, fick med sig publiken och log från hjärtat under uppträdandet, säger Annette Losell Persson.

Numret hade temat vänner och handlade bland annat om att stötta varandra. Koreografin har Annette Losell Persson tagit fram tillsammans med några av dansskolans äldre aktiva.

– Moa Andersson, Hanna Olsson, Hilmir Torisson, Malou Dimovska och Ludvig Karlsson har alla haft stor del i att det blev så bra, säger hon.

Attitude 69 Dancestudio har vid två tidigare tillfällen vunnit titeln. Att en liten dansskola från Eslöv lyckats på stora tävlingar förklarar Annette Losell Persson såhär:

– Många har börjat dansa när de varit riktigt små vilket gjort att de tidigt byggt upp en familjär relation till dansstudion och fått en bra grund att stå på.

Förutom den grupp som vann kategorin New Talent deltog Attitude 69 Dancestudio även med en grupp i kategorin Next Generation för dansare i åldrarna 17-19 år.

– De gjorde också en jättebra insats, men hade konkurrens av många duktiga grupper och fick tyvärr ingen placering, säger Annette Losell Persson.

Publicerad 08 November 2019 07:00