Polisens bombtekniker under en instats i Svågertorp i Malmö. Enligt polisens hemsida har

Polisens bombtekniker under en instats i Svågertorp i Malmö. Enligt polisens hemsida har "en man uppträtt ett sätt som väckt uppmärksamhet" i en butik i området. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Butik evakuerad vid stor polisinsats – man omhändertagen

Uppgavs bete sig märkligt

MALMÖ. En butik på Svågertorp i Malmö fick utrymmas under onsdagen. Detta sedan polisen fått in ett larm om en man som uppträtt märkligt.

Klockan var 10.52 när larmet inkom om en man som ”uppträtt på ett sätt som väckt uppmärksamhet”. Mannens beteende gjorde att personal och kunder fick utrymma en butikslokal på handelsområdet.

– Vi har sett till så att folk kommit ifrån platsen genom polisens försorg, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Polisens regionala insatsstyrka skickades till platsen och minst en krypskytt placerades ut för att hålla koll på mannen under tiden som man försökte få kontakt med honom. Även polisens helikopter och bombtekniker deltog i insatsen.

Klockan 12.51 meddelade polisen att mannen var omhändertagen. Inledande uppgifter gjorde gällande att mannens beteende kunde uppfattas som hotfullt, men efter vidare utredning kunde polisen konstatera att inget brott hade begåtts.

Mannen fördes till sjukhus där han lämnades över till psykiatrin för vård.

I samband med insatsen har personal och kunder fått utrymma en butikslokal i handelsområdet.

I samband med insatsen har personal och kunder fått utrymma en butikslokal i handelsområdet. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Polisens regionala insatsstyrka befinner sig på platsen.

Polisens regionala insatsstyrka befinner sig på platsen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Publicerad 23 October 2019 12:29