Vibes poké bar i Helsingborg är Skånes bästa restaurang när appen Eatie sammanställer sin lista över kundernas betyg från flera andra hemsidor. Bilden är dock tagen i ett annat sammanhang.

Vibes poké bar i Helsingborg är Skånes bästa restaurang när appen Eatie sammanställer sin lista över kundernas betyg från flera andra hemsidor. Bilden är dock tagen i ett annat sammanhang. Foto: Adobe stock

Här är Skånes bästa restauranger – Ny app sammanställer kundernas omdömen

"Betygen säger vad vanliga gäster säger"

SKÅNE.

Appföretaget Eatie har nyligen lanserats i Sverige. Där sammanställs kundernas recensioner från Facebook, Google, Tripadvisor och Yelp. Restauranger med många omdömen premieras medan de med få nedgraderas i resultatet.

Av
Felix Alnemark

Bäst när gästerna säger sitt är det hawaiiska köket på Vibes Poké Bar i Helsingborg med 9,9 på en tiogradig skala. Även tvåan på listan, Bōru Bowl Bar i Malmö, serverar sin mat i skål men där är det japanska rätter som får kundernas smaklökar att smälta.

Bronsplatsen i Skåne har Sav i Tygelsjö som har en matsal med fyra bord på Vindåkra gård. Där är maten till stor del är växtbaserad och de animaliska inslagen kommer från både sjö, hav och land.

– Vi sammanställer betygen. De baseras på alla recensioner på ett rättvist demokratiskt sätt. Har man få recensioner nergraderas man för att ta bort spam. För att komma på topplistan i Sverige måste man ha minst 100 recensioner, säger Ludwig Sjöstrand, på Köpenhansföretaget Eatie.

Vad säger betygen?

– De säger vad vanliga gäster säger och ger en överblick över restaurangerna, säger Ludwig Sjöstrand.

Men det är kanske inte recensioner och topplistan som är det huvudsakliga för det unga företaget. Det vill göra det lätt att få en överblick över restaurangutbudet på den plats man befinner sig. Företaget vill göra alla restauranger i Sverige bokningsbara med hjälp av appen. Alla matställen som är med beskrivs i appen.

– Restaurangerna har sin profil helt gratis. Vi vill gärna att de gör anspråk på sina profiler med egna beskirvningar och bilder. Vissa restauranger har redan integrerat vårt bokningsssystem, säger Ludwig Sjöstrand.

Men alla restauranger går att boka genom att Eaties system "pratar" med restaurangernas bokningssystem. I vissa fall ringer företaget upp restauranger för att göra bokningen.

Appen är gratis för både privatpersoner och restauranger. Eatie tjänar sina pengar på de restauranger som vill använda deras bokningssystem.

Högst betyg i Skåne

1. Vibes Poké bar, Mariagatan 2, Helsingborg.

2. Bōru Bowl Bar, Kärleksgatan 1, Malmö.

3. SAV, Vindåkravägen 3, Tygelsjö

4. Café Glutenfria Paradiset, Landsvägen 30, Ystad.

5. Ålgrändens Ost & Delikatesser, Ålgränden 6, Helsingborg.

6. Cashew Vegan kitchen, Kyrkogatan 21, Lund.

7. Pizza dal Sud, Claesgatan 8, Malmö.

8. Rastgars Sallad & Fitnessbar, Algatan 72, Trelleborg.

9. Fusion Sushi, Övägen 8, Limhamn.

10. Khao Thai Take Away, Ystadvägen 17, Malmö

Källa: https://www.eatie.se/basta-restauranger

Publicerad 20 October 2019 00:00