Vatten och grönska präglar den vinnande innergården.

Vatten och grönska präglar den vinnande innergården. Foto: Bengt G Larsson

Sveriges finaste innergård finns i Skåne

För tankarna till terrassodling vid Medelhavet

MALMÖ.

Bostadsrättsföreningen Humle 24 i Malmö är Sveriges finaste innergård i år. Utmärkelsen utses av tidningen Din Bostadsrätt, som ges ut av medlems- och intresseorganisationen Bostadsrätterna.

Sveriges bostadsrättsföreningar har fått nominera sin innergård till tävlingen och det blev Brf Humle 24 som vann. Föreningen, som finns på Norregatan, har 56 lägenheter och ombildades till bostadsrätt 2006.

– Då fanns här en sandlåda på gården och ganska otyglad växtlighet, berättar Bengt Larsson som jobbar med teknik i bostadsrättsföreningens styrelse, i ett pressmeddelande.

Medlemmarna hjälps åt med skötseln av innergården och det blir ännu grönare med tanke på att varje lägenhet har en balkong som skjuter ut från huset. Det för tankarna till en terrassodling vid Medelhavet.

– Det är roligt att se en förening som har lyckats göra en grön oas så här mitt inne i staden. Vi hade många fina bidrag till tävlingen, men Brf Humle 24 kändes ändå som en självklar vinnare, säger Kenny Fredman, chefredaktör på Bostadsrätternas medlemstidning Din Bostadsrätt.

Publicerad 18 October 2019 11:34