Skrämselmästarna Johan Gustin och Patrik Soléus.

Skrämselmästarna Johan Gustin och Patrik Soléus. Foto: Privat

Familjens spökhus har vuxit ur kostymen – i år blir det både större och läskigare

Allt började med ett par nylonstrumpor på huvudet för sju år sedan

KLÅGERUP.

Familjens Gustins spökhus har blivit omåttligt populärt på bara några år. I år växer det ytterligare, då det tar plats i KGIF:S klubbhus vid gamla IP.

Av
Emma Brännman

Den 31 oktober är det åter dags för Klågerups populära spökhus. Allting började som en rolig grej i all sin enkelhet under halloweenfirandet i Klågerup för sju år sedan.

– Jag sa till min fru att öppna dörren när barnen ringde på, och så drog jag på ett par strumpbyxor på huvudet, sprang ut bakvägen, runt huset, och skrämde besökarna, berättar Johan Gustin.

Året därpå flyttade firandet ut i familjens garage där de bjöd på godis och spökerier. Senare utökade familjen med ett partytält och byggde upp en liten spökrunda på tomten. Ryktet om spökrundan fick vida spridning i byn. Så pass att garaget och partytältet inte längre räcker till.

– Förra året tror jag att vi hade mellan 500 och 600 besökare. Det har bara vuxit och vuxit. I år har vi verkligen möjlighet att blomma ut. Vi har fått låna KGIF:s klubbstuga och företaget Cool Stuff sponsrar oss med prylar och maskeradkläder, berättar Johan Gustin.

Han är själv tränare för KGIF:s pojkar födda 2008 och 2009.

– Spelarna kommer att sälja kaffe, varm choklad och så vidare utanför klubbstugan. Lite sådant som man kan behöva för att hämta sig efter en runda i spökhuset. På så sätt får vi samtidigt in lite pengar till laget och till klubben. Själva spökhuset har som vanligt fritt inträde.

Det blir två olika spökrundor i spökhuset. En för de lite mindre våghalsiga, och en större runda för de som vill bli riktigt skrämda.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att skrämmas, och vi såg hur roligt ungarna tyckte att det var. Feedbacken har varit helt fantastisk. Vi kan inte sluta. Vi kommer att köra två varianter och våra grannar på Gulsparvsgränd fortsätter med sitt spökhus för de allra minsta barnen, säger Johan Gustin.

I år har han engagerat såväl släkt som barndomsvänner, fotbollsföräldrar och tränare från KGIF i spökhuset.

– Vi har gjort reklam för oss i Klågerup, Bara och Staffanstorp. Jag tror på besöksrekord i år. Vi har definitivt kapacitet till det nu, säger Johan Gustin.

Spökrundan för de mindre våghalsiga pågår klockan 17.30–18.30 och den stora från 18.45 och framåt den 31 oktober.

Publicerad 16 October 2019 10:31