Här hittade 92-åringen blodig i huvudet när polisen anlände till lägenheten.

Här hittade 92-åringen blodig i huvudet när polisen anlände till lägenheten. Foto: Polisen

92-åring ville vräka hyresgäst – blev grovt misshandlad

Misshandeln anses grov på grund av offrets svårigheter att värja sig

HÖGANÄS.

En 54-årig man åtalas för att ha misshandlat sin 92 år gamla hyresvärd. Den åtalade ska ha tagit strypgrepp på den äldre farbrorn och svingat honom fram och tillbaka. Våldet ledde också till att han fick sårskador i tinningen.

Lördagen den 21 september mellan klockan 19-20 misshandlades den äldre mannen av sin hyresgäst. Polisen ryckte ut och grep gärningsmannen som var grovt berusad. Även hemtjänsten begav sig till mannens lägenhet eftersom han tryckt på sitt trygghetslarm och ringt och berättat om situationen.

Bakgrunden till bråket ska ha varit att 54-åringen var arg då 92-åringen försökt få honom vräkt eftersom han inte betalat hyran.

Under tumultet slet 54-åringen i den gamla mannens skjorta och skakade och kastade runt honom. Misshandeln ses som grov eftersom 54-åringen visat särskild råhet och hänsynslöshet när han angrep 92-åringen i hans bostad.

Med tanke på målsägandes höga ålder befann han sig i en skyddslös ställning och hade särskilda svårigheter att värja sig. I tumultet gick också flera saker sönder i lägenheten.

54-åringen hotade också att döda sin hyresvärd. I samband med gripandet uttalade mannens också dödshot mot den polis som gripit honom. Han gjorde också klart att han ville slåss mot poliserna. I mannens plånbok hittas narkotika.

I ett första förhör svarar han oftast "far åt helvete" på frågorna. I nästa förhör svarar han på frågorna och berättar att han var arg på den stundande vräkningen men i ett tredje förhör tystnar mannen till stor del.

Nu väcks åtal mot 54-åringen för grov misshandel, olaga hot, skadegörelse, narkotikabrott och hot mot tjänsteman.

Publicerad 16 October 2019 00:00