Överraskningseffekterna är många i årets utställning. Här syns ett av dem.

Överraskningseffekterna är många i årets utställning. Här syns ett av dem. Foto: Vellingeblommman

Säkert hösttecken: Här ramlar huvuden ner tidigare än löven

Halloween-utställningen har öppnat på Vellingeblomman

VELLINGE.

Det ramlar ner både ett och annat på marken när det är höst. Nyligen öppnade Halloween-utställningen på Vellingeblomman och i år bjuds det på lite fler lösa huvuden än i fjol.

Det är ganska många veckor kvar till Halloween men om man längtar efter kalla kårar så kan man besöka Vellingeblommans halloweenutställning som öppnade nyligen.

Förra året firade utställningen 20-års jubileum de mest skräckinjagande varelserna från förra festen är även bjudna i år.

– Vi har tagit det bästa från i fjol och lagt till lite nytt, berättar Per Fransson som är en av de i personalen som har jobbat med årets utställning.

Den som vågar sig in i de mörka gångarna kan förvänta sig otrevliga vardagsrum, lönndörrar som leder till hemliga källare, nedfallande huvuden, massiv spindelväv och diverse märkliga varelser.

"Vi har tagit det bästa från i fjol och lagt till lite nytt"

Vad har varit den största inspirationen den här omgången?

– Vi har satsat mer på att besökarna ska få upplevelsen rakt framför sig, som en scen snarare än på sidorna, för att få bättre fokus på upplevelsen, säger Per Fransson.

Har du någon personlig favorit?

– En bil som vi har fått att gunga i luften med hjälp av tryckluftskolvar. När man står där så dyker det också upp benen av ett lik i en kista någonstans. Det spelar ingen roll att jag har varit där hundra gånger, jag hoppar ändå till och blir rädd, säger Per Fransson och skrattar.

Utställningen har öppet till och med den 3 november.

Publicerad 11 October 2019 00:00