Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Dubbelmordet: Detaljen som förbryllar polisen

Återvänder till platsen på söndag

ARLÖV. Det misstänkta dubbelmordet på ett äldre par i Arlöv förbryllar polisen. Orsaken är tidpunkten då mördaren tros ha slagit till.

Det äldre paret hittades döda i sin bostad förra söndagen. Polisen är säker på att den eller de som ligger bakom det misstänkta dubbelmordet slog till någon gång mellan klockan 10.40 och 13.50.

– Hemtjänsten var där på förmiddagen och lämnade utan anmärkning. När de som avtalat kom tillbaka på eftermiddagen hittades paret döda, har polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford tidigare sagt till Lokaltidningen.

För närvarande arbetar ett 20-tal utredare med ärendet. Hittills har bland annat ett 50-tal förhör hållits och polisen har även undersökt övervakningskameror i området.

Särskilt en detalj förbryllar utredarna.

"Brottet har skett mitt på dagen när normalt många människor är i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är ganska stor", skriver polisen på sin hemsida.

På söndag, klockan 09-15, kommer man att vara på plats med sitt mobila kontor i området. Syftet är att fånga upp tips och iakttagelser, men även att bilda sig en uppfattning om hur det ser ut i området mitt under dagen på en söndag.

Bostaden där hemtjänsten hittade paret döda är fortsatt avspärrad.

Publicerad 11 October 2019 15:19