Genrebild.

Genrebild. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Skola stängdes efter hot om skjutning: "Elevhälsan är förberedda"

Elevhälsan och räddningstjänsten på plats på Varagårdsskolan på torsdagen

BJUV.

Under onsdagsmorgonen hittades ett hotfullt meddelande riktat mot Varagårdsskolan. Polisen har varit på plats och skolledningen har tagit beslut om att stänga skolan under onsdagen.

Av
Felix Alnemark

Hotet var skrivet inne på Varagårdsskolan.

– Vi har varit på plats och vår bedömning är att det inte föreligger hotbild. En anmälan om olaga hot mot grupp har upprättats, säger Calle Persson, presstalesperson för Polisen i region syd.

Skolan valde dock att avbryta skoldagen. Vårdnadshavare kontaktades och ombads att hämta sina barn.

– För elevernas säkerhet och för att ge oss möjlighet att arbeta och utreda händelsen, valde vi att stänga förskolorna och skolan. Vi har haft samtal med olika aktörer och inte fått till oss någon ny information som innebär att vi behöver utöka säkerheten. Därför har vi fattat beslutet att öppna skolan igen imorgon torsdag, säger Karolin Molén, verksamhetschef för förskola och grundskola.

Sent på onsdagseftermiddagen kom beskedet att skolan kommer att öppna igen på torsdagen. Beslutet berör också Vallmons förskola och Solrosens förskola.

– Skolans personal och elevhälsan är förberedda och kommer under morgonen möta eleverna och ge dem tid att samtala om det som har inträffat. Allt för att skapa en trygg miljö för våra elever och vår personal, säger Karolin Molén.

Skoldagen ska följa det vanliga schemat men det kommer ges tid att samtala om det som hänt. Både elevhälsan och räddningstjänsten kommer finnas på plats för att ge extra stöd.

Publicerad 09 October 2019 12:23