Foto: Polisen

Mordoffrets bil kördes över bron – misstänkt fortfarande på fri fot

"Polisen är mycket angelägen att få tips"

MARKARYD/MALMÖ. En man sitter redan häktad efter mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson i Markaryd. Hans misstänkte kumpan, 47-årige Oleksandr Traiduk, är fortfarande på fri fot. Nu går polisen ut med nya uppgifter gällande mordoffrets Volvo.

Den 31 juli i år körde Gert-Ingen Bertinsson till frisören i Markaryd. Det var den sista gången som pensionären sågs i livet. Tio dagar senare hittades han mördad i skogen.

Mördaren eller mördarna tros ha tillgripit Gert-Inge Bertinssons ljust guldfärgade Volvo XC 90. Nu bekräftar polisen att det aktuella fordonet fångats av övervakningskameror när det lämnat Sverige via Öresundsbron den 5 augusti – det vill säga fem dagar efter mordet.

Bilen registrerades vid 21.30-tiden och färden tros ha fortsatt vidare mot Tyskland.

En av de misstänkta mördarna, en 48-årig ukrainsk medborgare, greps just i Tyskland den 21 augusti. Hans landsman, den internationellt efterlyste Oleksandr Traiduk, är dock fortfarande på fri fot.

”Polisen är mycket angelägen att få tips och information om den efterlyste Oleksandr Traiduk som troligen rör sig i Ukraina eller andra länder i Europa. Bilen som tillgreps vid mordet är ännu inte anträffad”, skriver polisen på sin hemsida.

Den sedan tidigare häktade kumpanen nekar till brott.

Publicerad 09 October 2019 11:23