Enligt Marie Nilsson (till höger) är det ingen speciell händelse som ligger bakom att den nya rutinen har införts. Vänstra bilden är en genrebild.

Enligt Marie Nilsson (till höger) är det ingen speciell händelse som ligger bakom att den nya rutinen har införts. Vänstra bilden är en genrebild. Foto: Adobe Stock/John Nordh

Förskolepersonal ska börja kräva legitimation av okända

"Stärker den rutinen som redan finns"

KÄVLINGE.

För att utöka säkerheten för förskolebarnen stärker nu Kävlinge kommun sina rutiner kring hämtningen. Alla som personalen inte känner igen kommer därför att krävas på legitimation.

Av
John Nordh

Från och med nu kommer personalen kräva att personer de inte känner igen ska visa legitimation när de ska hämta barn på förskolan. Den nya rutinen gäller på alla kommunens förskolor och Kävlinge kommun gick nyligen ut med information om de nya reglerna till samtliga vårdnadshavare.

Enligt Marie Nilsson, biträdande chef för utbildningssektorn i Kävlinge kommun, är det ingen speciell händelse som ligger bakom att den nya rutinen har införts. Syftet är att göra ständiga förbättringar av verksamheten.

– Vi går regelbundet igenom våra rutiner inom ramen för vårt systematiska kvalitetsarbete, säger hon.

Även tidigare har personalen på förskolorna haft möjlighet att att be okända om legitimation. Men enligt Marie Nilsson har det inte varit så vanligt att det har gjorts.

– För att ytterligare öka säkerheten och tryggheten för förskolebarnen stärker vi den rutinen som redan finns att inte lämna ut barnen till okända, säger hon.

Publicerad 09 October 2019 15:16