Lisa Johansson har engagerat sig ideellt förr. Ifjol samlade hon till exempel in pengar för att kunna skänka tröstenallar till polisen, som skulle gå till ledsna barn. Hon har även tagit

Lisa Johansson har engagerat sig ideellt förr. Ifjol samlade hon till exempel in pengar för att kunna skänka tröstenallar till polisen, som skulle gå till ledsna barn.

Rockkväll ska stötta hemlösa: "De är exkluderade från samhället"

Lisa Johanssons initiativ fick enorm respons

HELSINGBORG.

Lisa Johansson frågade, och fick en fantastisk respons. Nu ställer flera musikprofiler och en stjärndesigner upp för en helkväll på The Tivoli för att stödja stadens hemlösa.

Idén fick Lisa Johansson ifjol när ideella stödföreningen Värmestugan gick ut med att det fattades sovsäckar och tält till flera av stadens hemlösa inför vintern.

Hon kände att hon ville dra sitt strå till stacken för att hjälpa de utsatta. Hon tänkte varför inte anordna en form av helkväll på ett stort ställe där intäkterna går till de som verkligen behöver det?

– Då var det så nära vintern så det fanns inte tid att dra ihop något. Men jag har haft en tanke i bakfickan detta året. Där låg den till i våras och då kontaktade jag Hasse (Jönsson, verksamhetsansvarig på The Tivoli, reds.anm.) och knäckte idén och han var med direkt. Därefter var det bara att köra, säger Lisa Johansson.

Det hela utmynnade i att hon lördagen den 19 oktober ska anordna en helkväll på The Tivoli, som står för personal och lokal, i rockens tecken.

Musiker som Jay Smith, Helsingborgsmusiker bland annat känd från Idol, Björn Helgesson, som ligger bakom HIF-hymnen "På gator röda och blå" och årets Popcornvinnare Meraki tackade ja på stående fot när Lisa frågade om de ville vara med och spela.

På plats kommer även lokala stjärndesignern Malin Hedlund Plateryd finnas.

– Hon är "one of a kind" och ska bjuda på modevisning samtidigt som det spelas rocklåtar, förklarar Lisa Johansson.

Under kvällen kommer designern lotta ut en av sina klänningar och dansprofilen Ann Wilson ska även ge bort ett tjusigt halsband, förklarar hon.

Kvällen ska fyllas av sång, dans och glädje, förklarar hon.

– Det blir happy happy hela kvällen, man ska ha kul, säger hon.

De här människorna syns inte, de bara sitter där på sina bänkar

Och företag och privatpersoner är mer än välkomna att lämna donationer, berättar hon.

Alla biljettintäkter kommer oavkortat gå till Värmestugan som ska köpa främst sovsäckar och tält till hemlösa i Helsingborg.

– Jag har jobbat i socialtjänsten i flera år och stött på hemlösa där också. Jag har fått en slags relation till vissa som ligger mig extra varmt om hjärtat. Tyvärr är några av dem inte längre kvar i livet. Jag kan säga att hade jag växt upp som en av de yngre personerna jag lärde känna så vete fan om inte jag också hade gått på heroin, säger hon och fortsätter:

– De här människorna syns inte, de bara sitter där på sina bänkar. De är exkluderade från samhället, säger helsingborgaren som beskriver det som att alla kan göra något för att stötta.

Hur mycket hoppas du kunna samla in?

– Jag hoppas att vi ska kunna spräcka 100 000-kronorsvallen. Det hade varit fantastiskt. Man ska alltid sikta högt. Det hade varit fint att få in lite fler donationer också, då kan vi nå målet.

Biljetter

Rockgalan pågår mellan klockan 18 och 02 den 19 oktober. Förköp rekommenderas, enligt arrangören. Information om biljetter finns på www.thetivoli.se

Vill man vara med och donera kan man kontaka Lisa Johansson på följande adress: rockgala2019@gmail.com

Publicerad 23 September 2019 08:21