Eleven på skolan i Alvesta dunkade en lärares huvud i stengolvet, han slog och sparkade en annan lärare och sparkade på huvudet på en i personalen när hon låg ned. Det här är en genrebild och har inte med händelsen att göra.

Eleven på skolan i Alvesta dunkade en lärares huvud i stengolvet, han slog och sparkade en annan lärare och sparkade på huvudet på en i personalen när hon låg ned. Det här är en genrebild och har inte med händelsen att göra. Foto: Dan Race

Elev dunkade lärares huvud i stengolvet: "Är fortfarande avstängd från skolan"

Fick uppsöka sjukhus med skallskador

ALVESTA.

Den 15-årige eleven på skolan i Alvesta dunkade en lärares huvud i stengolvet, han slog och sparkade en annan lärare och sparkade på huvudet på en i personalen när hon låg ned. Våldet som skickade två lärare till sjukhuset med skallskador och en till vårdcentralen var betydligt grövre än vad som hittills har framgått. Det visar den anmälan från Alvesta kommun till Arbetsmiljöverket som Lokaltidningen tagit del av.

Av
Hans Nilsson

För ett tag sedan skedde en mycket grov misshandel av en 15-årig elev mot ett par lärare i en korridor och utomhus på en skola i Alvesta kommun, vilket Lokaltidningen har rapporterat om.

Två kvinnliga lärare i 60-årsåldern fördes med ambulans till Växjö lasarett. De blev utskrivna efter ett par dagar. Planen är att de ska återgå i tjänst, enligt chefen på utbildningsförvaltningen, Carsten Wulf.

Eleven, som är en 15-årig pojke, blev polisanmäld för grov misshandel.

– Pojken är fortfarande avstängd från skolan, säger Carsten Wulf.

Lokaltidningen har fått ta del av de handlingar som Arbetsmiljöverket har upprättat i ärendet efter att Alvesta kommun anmälde den grova misshandeln.

Där nämns namnet på skolan i Alvesta, men Carsten Wulf menar att det inte stämmer och att Arbetsmiljöverket har fattat fel. Han vill inte säga vilken skola det är.

– Nej, jag måste utgå från den sekretess och integritet som gäller, säger Carsten Wulf.

I Alvesta kommuns anmälan till Arbetsmiljöverkets kan man läsa att eleven fick ett utåtagerande beteende och började slå mot personal. Så här skriver man:

"Personalen backade då undan, men eleven följde efter och attackerade person 1 med slag och sparkar. Hon ropar på hjälp och personal 2 kom ut från ett klassrum och försökte avbryta. Hon blev då nedtryckt på golvet och eleven tar tag om nacken och dunkar huvudet i stengolvet."

På kommunen har man tidigare meddelat att det var två kvinnliga lärare som blev misshandlade av den 15-årige pojken. Men i anmälan till Arbetsmiljöverket framgår det att ytterligare en kvinna i personalen blev misshandlad av pojken:

"Ytterligare en person kommer till undsättning, person 3 som också blir attackerad och springer då ut. Eleven springer efter och överföll personalen med sparkar och slag och trycker henne mot husväggen. Personalen ramlar omkull och eleven sparkar mot huvudet."

Den tredje kvinnan i personalen som blev misshandlad uppsökte vårdcentral, enligt anmälan. Eleven omhändertogs av annan personal. Ambulans och polis tillkallades, och eleven hämtades av förälder.

Publicerad 23 September 2019 00:00