Stora materiella skador uppstod i samband med sprängningen vid skatteverket 6 augusti.

Stora materiella skador uppstod i samband med sprängningen vid skatteverket 6 augusti. FOTO: Ritzau Scanpix/Philip Davali

JUST NU: Ytterligare en skåning häktad misstänkt för sprängdåd i Köpenhamn

Häktningsförhandlingar hålls under eftermiddagen

KÖPENHAMN/SKÅNE. Den 23-åriga man som varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för sprängdådet mot Skattestyrelsen i Köpenhamn, har nu gripits. Under onsdagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar i Köpenhamns byrett.

– Det var en mycket allvarlig händelse och vi satte därför omedelbart igång en omfattande utredning, som veckan efter dådet ledde fram till att två svenska män anhölls i sin frånvaro. Nu är båda i vårt förvar och vi ser fram emot att komma vidare i utredningen, säger vice polisinspektör Brian Belling i ett pressmeddelande.

Det var på kvällen den 6 augusti som en explosion inträffade utanför danska skatteverkets kontor på Østerbro i Köpenhamn. De materiella skadorna blev omfattande och en person fick uppsöka vård efter att ha träffats av splitter.

Enligt polisen användes ett industriellt sprängmedel med mycket kraftig verkan vid explosionen.

De båda män som nu sitter i förvar misstänkta för dådet är båda svenskar. En 22-årig man kunde gripas en dryg vecka efter dådet och nu har alltså hans misstänkta kumpan en 23-årig man hemmahörande på en mindre ort i södra Skåne gripits.

Under eftermiddagen häktades mannen misstänkt för att vara den som placerat ut bomben utanför Skattestyrelsens entré.

Publicerad 18 September 2019 13:36