Ceremonin äger rum i Luftkastellet och gravsättningen sker på S:t Pauli Norra Kyrkogård.

Ceremonin äger rum i Luftkastellet och gravsättningen sker på S:t Pauli Norra Kyrkogård. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Här förs Karolin till sista vilan: "Finns för alltid i våra hjärtan"

Stämningsfull ceremoni på Luftkastellet

MALMÖ. Under onsdagen förs Karolin Hakim till sista vilan. Vänner, familj och andra närvarade vid en ceremoni på Luftkastellet i Malmö för att ta farväl av den mördade småbarnsmamman och läkaren. ”Du finns för alltid i våra hjärtan”, skriver familjen.

Minnesceremonin inleddes klockan 11 på förmiddagen. Alla var välkomna för att hedra Karolin Hakim.

”Onsdagen den 18:e september kommer vi hålla en öppen ceremoni och begravning där samtliga berörda är välkomna för att hedra och hylla Karolin Hakim", skriver familjen i sin inbjudan.

Ett hundratal personer hade samlats framför den vita kistan, som var omgiven av vackra svartvita bilder på Karolin Hakim.

– Många förlorade en god vän. Framförallt en livskamrat, ett syskon. En mamma förlorade sitt barn - ett barn förlorade sin mamma, säger begravningsofficiant Jimmy Serler enligt Kvällspostens utsände.

Utanför stod flera poliser och bevakade ceremonin för att senare eskortera kistan till jordfästningen på S:t Pauli norra kyrkogård.

Karolin Hakim sköts ihjäl den 26 augusti på Sergels väg när hon höll sitt barn i famnen. Polis och åklagare misstänker att hennes pojkvän var den egentliga måltavlan.

En 23-årig man sitter häktad misstänkt för inblandning i mordet.

Foto: Byrd/Claes Hall

Foto: Byrd/Claes Hall

Foto: Byrd/Claes Hall

Publicerad 18 September 2019 11:22