Rydsgårds och Skivarps äventyrarscouter framför ångtåget.

Rydsgårds och Skivarps äventyrarscouter framför ångtåget. Foto: Privat

400 skånska scouter samlades för Harry Potter-hajk

Scouter från hela Skåne deltog

SYDOST.

I helgen som gick samlades 400 skånska scouter iåldrarna 12–14 år för en äventyrshajk på Brösarps norra backar. Temat för hajken var Harry Potter och helgen inleddes förstås med en ångtågstur till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Av
Emma Brännman

Hajken anordnades av Djupadals scoutkår i samarbete med Södra Skånes scoutdistrikt.

– Vi utgick från Brösarps station, där vi tog ångtåget till Hogwarts. Vi åkte till Sankt Olof och vände. Sedan begav vi oss ut på Brösarps norra backar till Vantalängan, en vandring på sju kilometer, berättar Majvi Persson som är ledare i Rydsgårds scoutkår.

Inför hajken hade alla deltagare sytt egna hattar och tilldelats tågbiljetter som skulle ta dem från perrong nio och tre kvart, i sann Harry Potter-anda. Efter att scouterna slagit läger fick de ge sig ut på en upplevelserunda och genomföra kontroller inspirerade av författaren J.K Rowlings magiska värld. Bland annat täljdes egna trollstavar och de 100 funktionärerna hade gjort allt för att scouterna skulle komma i stämning.

– Där var svävande ljus och allt möjligt. Den här upplevelsehajken hålls vart tredje år och är alltid väldigt uppskattad bland scouterna, säger Majvi Persson.

Vandring över Brösarps norra backar.

Vandring över Brösarps norra backar. Foto: Privat

Matlagning över eld på övernattningsplatsen vid Vantalängan, där scouterna sov i vindskydd.

Matlagning över eld på övernattningsplatsen vid Vantalängan, där scouterna sov i vindskydd. Foto: Privat

Publicerad 18 September 2019 15:26