23-åringen misstänks ha köpt flyktbilen under falskt namn, uppger Kvällsposten.

23-åringen misstänks ha köpt flyktbilen under falskt namn, uppger Kvällsposten. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson/Privat

23-åring häktad efter mordet på Karolin Hakim – tros ha köpt flyktbilen

Anhölls tidigare i veckan

MALMÖ. En 23-årig man häktades under fredagen misstänkt för inblandning i mordet på småbarnsmamman och läkaren Karolin Hakim i Malmö. Mannen förnekar brott.

31-åriga Karolin Hakim sköts till döds på Sergels väg måndagen den 26 augusti. Hon höll sitt spädbarn i famnen när mördaren avlossade vapnet.

Tidigare i veckan anhölls en man för inblandning i mordet och på fredagen begärde chefsåklagare Pär Andersson honom häktad på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden. Tingsrätten valde att gå på åklagarens linje, vilket innebär att 23-åringen kommer att sitta frihetsberövad i två veckor.

– Rubriceringen är medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och medhjälp till grovt vapenbrott, säger Pär Andersson.

Han vill inte gå in på vad som väckt polisens intresse för mannen. Men enligt uppgifter till Kvällsposten köpte 23-åringen bilen som användes vid mordet och som kort därpå hittades utbränd på Stadiongatan.

En 19-årig man har tidigare suttit anhållen eftersom han stått skriven som ägare till samma bil. Men mannen släpptes i förra veckan sedan ett handstilsprov visat att någon förfalskat registreringsbeviset. Personen bakom förfalskningen tros vara den man som nu begärts häktad.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som sett bilen, en silvrig Mercedes C-klass kombi av äldre modell. Observationer så långt som en vecka före mordet den 26 augusti är av stort intresse.

– Polisen önskar kontakt med personer som kan ha sett bilen stå parkerad, om någon har sett personer i anslutning till fordonet eller andra uppgifter om bilen, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

23-åringen är hemmahörande i Malmö och har tidigare dömts för bland annat olovlig körning, olaga hot och misshandel.

– Han förnekar gärningarna och bestrider häktningsyrkandena, säger mannens advokat Jesper Montan till Aftonbladet.

Publicerad 13 September 2019 09:19