Bilen hade skador som den inte kan ha fått genom att vara parkerad, endast genom att någon kört omkring med den.

Bilen hade skador som den inte kan ha fått genom att vara parkerad, endast genom att någon kört omkring med den. Genrebild: Mostphotos.

Bil stulen och ute på rövartåg – parkerad på samma plats med skador

Offrets teori följs upp av polis

YSTAD. En bilägare upptäckte flera skador på sitt fordon på måndagen. Misstanken är nu att bilen stulits och körts omkring, för att sedan parkeras på samma plats igen.

Av
André Kvist

Någon gång mellan lördagkväll vid 22-tiden och måndagsmorgonen den 9 september har bilen stulits. Ägaren hade under helgen parkerat i sin carport på Gjuterigatan. När han sedan ska åka iväg på måndag upptäcks skador som måste åstadkommits genom att bilen framförts.

Det är bland annat om hoptryckt framskärm och kraftigt skadad registreringsskylt. Målsägande är övertygad om att någon har kört bilen under helgen och sedan parkerat den på samma plats igen. Han har en teori som polisen inte vill kommentera, men som man kommer följa upp.

Polisen följer även andra spår som att det kan vara en familjemedlem, vän eller besökare som kommit åt bilnycklarna i bostaden. Polisen rubricerar händelsen som tillgrep av fordon.

Publicerad 11 September 2019 00:00