En bilägare i Höganäs fick rutan sönderskjuten på sin bil och hittade en kula i fordonet.

En bilägare i Höganäs fick rutan sönderskjuten på sin bil och hittade en kula i fordonet. Foto: privat

Bilskjutningsvågen: Nu utsätts även bilar och villor i grannkommunen

Polisen har inga misstänkta för skadegörelsen

HÖGANÄS/HELSINGBORG.

Vågen av bilar som beskjuts i Helsingborg ser ut att spilla över på grannkommunen Höganäs. Under helgen har fyra bilar fått rutorna förstörda av luftvapen. Polisen har inga misstänkta i någon av kommunerna.

Under helgen har fyra bilar i Kullabygden fått rutorna sönderskjutna av vad som tros vara luftvapen. Fula märken har också hittats av skott i lacken på fordonen. Det handlar om bilar som stått parkerade på Lerberget och i Höganäs. På Kullagatan i Höganäs besköts förutom en bil även en villa som ett fönster förstört.

"Läste precis om den senaste veckans skott mot bilar och vill därför berätta att det samma hände oss i helgen, mellan lördag och söndag. Bilen var parkerad på våran uppfart i Strandbaden, Höganäs" skriver en bilägare till Lokaltidningen.

Polisen har inga misstänka för vågen av beskjutna bilar i Helsingborg och Höganäs med omnejd.

– Vi har även bilar beskjutna i Helsingborg, Mörarp och Påarp bland annat. Vi vet inte om det är samma personer. Det är ett väldigt tråkigt beteende för det kostar massa pengar, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson för Polisen i nordvästra Skåne.

Vet du mer? Hör av dig till Lokaltidningens reporter på felix.alnemark@lokaltidningen.se

Publicerad 10 September 2019 11:37