Med anledning av anklagelserna håller förskolan ett möte för alla föräldrar.

Med anledning av anklagelserna håller förskolan ett möte för alla föräldrar. Foto: Privat

Rektorn: "Vi vill möta anklagelserna för övriga föräldrars skull"

Bemöter kritik efter uppgifter om bitet barn

TRELLEBORG.

Rektorn för den förskola som Amie Bååths son vistas i, säger att det finns en mängd felaktigheter i de anklagelser som riktas mot förskolan och hur situationerna har bemötts. Därför har ett extra föräldramöte satts in.

– Jag har bjudit in föräldrarna till ett extrainsatt föräldramöte angående de anklagelser mamman gjort på sociala medier. Vi vill möta dem för de andra föräldrarnas skull, säger rektorn.

Många av de situationer som beskrivits, innehåller faktafel och missförstånd, enligt rektorn.

– När det gäller anklagelsen att sonen lagts till att sova med diarré i blöjan och att han har gått med bajset i blöjan under så många timmar, så stämmer det inte, enligt personalen jag har talat med. Däremot missade personalen att informera om att avföringen var lös.

En handlingsplan har upprättats.

– Vi har gjort en handlingsplan om hur vi ska hantera bitningarna och jag har kontaktat kommunen angående det också. Jag har utöver det även varit i kontakt med BVC gällande bitningarna för att få mer stöd i hur vi kan hantera detta, säger rektorn.

Förskolan har också gjort flera utredningar och vidtagit flera andra åtgärder.

– Jag har tillsammans med personalen gjort utredningar på de anklagelser som mamman gjort på sociala medier då vi själv inte fått in en anmälan från mamman än. De brister vi upptäckt och de åtgärder som vi gjort kommer vi att lyfta med föräldrar på det extrainsatta föräldramöte nästa vecka (i dag, reds. anm.) då jag vill klargöra för föräldrarna hur vi agerat och framförallt att vi har agerat.

Publicerad 09 September 2019 14:41