Genrebild.

Genrebild. Foto: Adobe Stock

Polisen nyanställer: Fler ska utreda brott mot särskilt utsatta

"Finns ett stort behov"

SÖDRA SVERIGE. Polisregion Syd rekryterar 62 nya medarbetare till sektionen för brott i nära relation. Både personer med och utan polisiär bakgrund efterfrågas.

Rekryteringen är del i en nationell satsning för att stärka arbetet med att utreda brott mot särskilt utsatta. Det kan exempelvis röra sig om våld i nära relation och sexualbrott mot barn.

– Vi har sett att det finns ett stort behov av stöd och avlastning till utredarna inom denna kategori för att de ska kunna bli mer effektiva i sitt utredningsarbete. Förutom att anställa fler civila utredare, anställer vi därför också administrativt stöd och handläggare som kan hjälpa till med att analysera och hantera exempelvis telefontömningar, säger Petter Ankarberg vid Polismyndigheten i ett pressmeddelande.

Den som söker bör ha en polisexamen eller en akademisk examen i till exempel beteendevetenskap. Efter några veckors vidareutbildning är målet är att de nya medarbetarna ska vara på plats under hösten.

– Det här är en långsiktig satsning som kommer att ge resultat på sikt. Men att rekrytera så många nya medarbetare är en utmaning, och det måste vi ha respekt för, säger Petter Ankarberg.

Du hittar de utlysta tjänsterna genom att klicka HÄR.

De 62 medarbetarna fördelas över hela regionen enligt följande:

Polisområde Blekinge nordöstra Skåne: 11

Polisområde Kalmar Kronoberg: 12

Polisområde Malmö: 14

Polisområde nordvästra Skåne: 13

Polisområde södra Skåne: 12

Källa: Polismyndigheten

Publicerad 14 August 2019 11:37