Foto: Privat/Missing People

Patrik, 24, försvann spårlöst – nytt spår leder utomlands

"Man utreder om det är han eller inte"

MALMÖ. Patrik Linfeldt skulle ta tåget hem till föräldrarna i Malmö men kom aldrig fram. Sedan dess är han spårlöst försvunnen. Nu rapporterar Aftonbladet om nya fynd i sökandet.

Belgisk polis har hittat en avliden person vars DNA delvis stämmer överens med Patrik Linfeldts. Kroppen ska ha anträffats i någon form av vattendrag.

– Det har påträffats en avliden man i Belgien, och man utreder om det är han eller inte, säger Karin Eldblom på polisen till Aftonbladet.

Det är oklart om något brott ligger bakom dödsfallet.

– Jag har inte fått så mycket information från den belgiska polisen än, utan de ska återkomma till mig, säger Karin Eldblom.

Patrik Linfeldt försvann den 22 maj 2017 under en tågresa från Falun till Malmö. Övervakningsbilder visar att 24-åringen klev av tåget redan i Hallsberg. Därefter upphör alla spår.

Frivilligorganisationer har letat efter Patrik Linfeldt på flera platser, men hittills utan framgång.

De anhöriga ska vara underrättade om fyndet i Belgien.

– Vi hoppas få visshet och ett avslut. Då kan man förhoppningsvis på ett sätt komma vidare med ett sorgearbete. På ett sätt sörjer vi ju redan men kan inte göra det fullt ut för vi inte riktigt vet, har Patriks pappa tidigare sagt till Aftonbladet.

Publicerad 07 August 2019 15:04