Genrebild.

Genrebild. Foto: Adobe Stock

Salong förbjuds att ge nakenmassage

Uppmanar miljöförvaltningen att läsa på om tantra

MALMÖ.

En thaimassagesalong har tidigare stoppats från att utföra vissa massageformer – där nakenhet och massage av könsorgan förekommer. Men nu överklagar salongen.

Av
Sofia Sundqvist

Salongen i Malmö erbjöd ”thai tantramassage, body tantramassage och body nurumassage” på sin hemsida.

De innebär massagetekniker där kundens könsorgan eller erogena zoner masseras, samt en typ av nakenmassage där både kunden och massören är nakna.

Men miljöförvaltningen förbjöd salongen från att göra den formen av massager. De hänvisade till socialstyrelsens allmänna råd och miljöbalken, och ser det som rimligt att förbjuda nakenmassager på grund av risken för att smittor sprids, skriver Skånska Dagbladet.

Salongen har överklagat beslutet, och uppmanar miljöförvaltningen att läsa på vad tantra egentligen betyder och innehåller.

De skriver också i sin överklagan att de har gjort en koll av andra thaisalonger i Malmö, som erbjuder olika typer av tantra och nakenmassage utan bli bannade, och undrar varför just deras salong har fått förbud.

Om överträdelser mot förbudet uppdagas kommer det att kosta salongen 50 000 kronor per gång i böter. Dock högst 50 000 kronor per dag, tillägger miljöförvaltningen.

Publicerad 22 July 2019 14:25