Ytterligare en person rånad – nu går polisen ut med varning

Gärningsmännen tvingar till sig exklusiva klockor

BÅSTAD.

Natten till torsdag blev en 19-årig man rånad av okända gärningsmän i hamnen. Det är tredje rånet i Båstad på två dagar, och polisen kan inte utesluta att det finns ett samband.

Av
Sofia Sundqvist

Runt tretiden torsdagnatt tar en 19-årig man från Stockholmsområdet kontakt med en fotpatrull och uppger att han en kort stund före blivit rånad av flera gärningsmän.

Gärningsmännen ska med våld ha tvingat av mannen hans plånbok och exklusiva rolex-klocka, till värde av drygt 100 000 kronor.

Det är tredje rånet i Båstad på två dagar, där rånbytet i samtliga fall har varit plånböcker och klockor. Det finns också andra likheter som gör att polisen inte kan utesluta att det finns ett samband.

– De senaste dagarna har de inträffat tre rån i båstad tätort, tillvägagångssättet har varit desamma, ensamma män som har varit påväg hem under småtimmarna på relativt enskilda platser, säger polischef Karim Ottosson.

Polisen ska undersöka närliggande övervakningskameror och se om det ger resultat.

– Båstad är normalt en av de tryggaste orterna i skåne men under tennisveckorna ökar invånarna otroligt mycket på bjäröhalvån när antalet invånare ökar kraftigt och tillfälligt drar det också till sig kriminella som tyvärr ser sin chans, säger Karim Ottosson.

Nu går polischef Karim Ottosson ut med tips till allmänheten hur de generellt kan minska risken att bli rånad:

  • Håll koll på din egen alkoholkonsumtion och givetvis helt avstå från narkotika.
  • Att varva med varannan vatten och ha en vaksamhet mot din omgivning.
  • Välj inte ensliga och mörka platser för hemväg utan ta upplysta och befolkade gator.
  • Gå gärna i ett sällskap eller välj en taxi, åk med en nykter förare eller kollektivtrafik när du är på hemväg..

Publicerad 18 July 2019 15:20