Hela Malmöfestivalens program är nu släppt.

Hela Malmöfestivalens program är nu släppt. Foto: Mostphotos.com

Malmöfestivalens program släppt – över 900 punkter

Årets festival pågår 9-16 augusti

MALMÖ. Nu har programmet till årets Malmöfestival släppts. Det är 35:e gången i rad som stadsfesten anordnas – i år med över 900 programpunkter.

Av
Mattias Grenholm

Lokaltidningen har tidigare kunnat berätta att Khaled, Nadia Tehran, Louise Hoffsten, Junior Brielle, Tiny Ruins och Åsa Jinder är några av artisterna som kommer till årets Malmöfestival.

Till dessa kan läggas Afrojack, en av världens populäraste DJs, Sveriges souldrottning Seinabo Sey samt countryartisten Jill Johnson. Hela festivalen invigs fredag den 9 augusti traditionsenligt med kräftskiva till Grus i Dojjan på Stortorget.

Nu har det fullständiga festivalprogrammet släppts och vill man grotta ner sig och börja planera kan man hitta det på malmofestivalen.se.

I år finns det även en lokal scen för musiker och band från Malmö, med olika teman olika dagar. Bluestältet är förstås kvar och dessutom Rundan, som åker på kanalen som humorbåt, punkbåt eller beatbåt.

Men som vanligt är det inte bara musik att njuta av under festivalveckan 9-16 augusti. Maten på Gustav Adolfs torg är något som alltid lockar folk från när och fjärran – med rätter från när och fjärran.

Årets Malmöfestival blir den 35:e sedan starten 1985.

Publicerad 18 July 2019 16:10