Så sent som natten mot onsdagen brann två bilar i Lund. Nu ska kommunen med hjälp av väktare försöka få bukt med bildbränderna.

Så sent som natten mot onsdagen brann två bilar i Lund. Nu ska kommunen med hjälp av väktare försöka få bukt med bildbränderna. Foto: Byrd/Claes Hall

Väktare sätts in mot bilbränderna

Även kameraövervakning ska ses över

LUND.

Kommunen omplacerar sina väktare för att försöka förhindra de många bilbränder som ägt rum i Lund. Sedan midssomar har ett 15-tal fordon brunnit.

Lunds kommun strukturerar nu om bland sina väktare för att försöka få bukt med den senaste tidens många bilbränder. Väktarna kommer att placeras på platser där risken är stor.

– Vi kan börja med att sätta in fler väktare, se över kameraövervakning på skolor, öka belysning, man kan titta på om det finns mörka hörn där man kan öka insynen för de som bor runt omkring, säger Håkan Nilsson, säkerhetschef på kommunen, till Sveriges Radio.

Så sent som natten mot onsdagen brann två bilar på Högbovägen i Lund.

Så här har Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande, tidigare kommenterat de många bränderna i intervju med Lokaltidningen:

– Det är förfärlig och bränderna måste stoppas, de skapar otrygghet och många är beroende av sina bilar. Värst drabbas äldre som kanske har begränsad rörelseförmåga.

Publicerad 11 July 2019 13:37