Polisens kriminaltekniker vid Triangeln i centrala Malmö där skottlossningen ägde rum.

Polisens kriminaltekniker vid Triangeln i centrala Malmö där skottlossningen ägde rum. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson/TT

Polisen söker vittnen till mord: "Har varit många människor där"

30-åring sköts till döds vid Triangeln

MALMÖ.

I början av juni sköts en 30-årig man till döds vid Triangeln i Malmö. Nu går polisen ut med att man söker vittnen till händelsen.

Det var den 6 juni i år som en man sköts vid Triangeln, Kapellgatan-Friisgatan, i Malmö. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Redan då sökte polisen vittnen till händelsen och en vecka senare ville man även få kontakt med två personer som setts passera på cykel vid platsen i anslutning till mordet. Dessa har man ännu inte fått kontakt med.

En omfattande mordutredning pågår enligt polisen och man har hört personer som fanns i närområdet vid tidpunkten för mordet. Även dörrknackningar har gjorts.

Utredningen har visat att det har funnits fler människor i rörelse vid tidpunkten för skottlossningen än polis hittills har kommit i kontakt med.

– Vi vet att det har varit många människor där vid tidpunkten för mordet och vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med så många som möjligt. Det fanns människor där som faktiskt riskerade att bli träffade, så nära var de. Bland annat söker vi ett par på cykel, som vi vill komma i kontakt med, samt alla andra som var invid mordplatsen, säger ansvariga utredningsledaren Annika Hansson, till polisen.se.

Allmänhet uppmanas kontakta polisen på 114 14 om man sett eller hört något kring händelsen.

Publicerad 09 July 2019 14:00