Ett gäng misshandlade en flicka och spred en film med händelsen på Snapchat. Nu döms två till ungdomsvård. (OBS! Genrebild. Flickan på bild har inget med händelsen att göra).

Ett gäng misshandlade en flicka och spred en film med händelsen på Snapchat. Nu döms två till ungdomsvård. Foto: Adobe Stock/Ritzau Scanpix-Richard Drew

Gäng misshandlade flicka och spred film på Snapchat

Döms till ungdomsvård

NV-SKÅNE.

Tre högstadieelever misshandlade en flicka på en skolgård. Händelsen filmade de och la ut på Snapchat. Nu döms ungdomarna till ungdomsvård.

Händelsen utspelade sig på en skolgård i nordvästra Skåne i november i fjol. En yngre flicka anklagades av tre ungdomar, varav två tjejer, för att ha "snackat skit" om en av tjejerna som fanns på platsen.

Ungdomarna gav sig på flickan verbalt, sedan örfilade de henne och fortsatte med att sparka och slå mot hennes mage och i huvudet. En av förövarna ska ha uppmana flickan att pussa dennes skor. Under händelseförloppet tog gänget flickans mobil. När de hade slutat dela ut slag och sparkar kastade de mobiltelefonen på henne och bad flickan sticka därifrån.

Den utsatta flicka uppger i förhör att hon fick jätteont i huvudet och mådde illa. Hon hade även smärta i käken, ryggen och magen och en flisa av en tand saknades.

Gänget på skolgården filmade händelsen och den ena tjejen la ut filmen på Snapchat. Den utsatta flickan har uppgett i förhör att "det var skämmigt att alla hade sett händelsen på film".

Enligt stämningsansökan deltog tre personer i misshandeln, men vid det aktuella tillfället var en av dessa ungdomar inte straffmyndig och rätten har inte tagit ställning till personen eventuella deltagande.

En av de två andra erkände misshandeln, den andra nekade. De båda döms vid Helsingborgs tingsrätt till ungdomsvård kombinerat med ungdomstjänst.Vårnadshavarna ska även betala skadestånd till brottsoffret om totalt 18 000 kronor.

Publicerad 09 July 2019 11:14