Att be på jobbet är sedan slutet av maj förbjudet i Bromölla kommun, ett förbud som fått skarp kritik.

Att be på jobbet är sedan slutet av maj förbjudet i Bromölla kommun, ett förbud som fått skarp kritik. Foto: Mostphotos.

DO inleder tillsyn efter böneförbud – kräver svar

"Lagen rymmer även indirekt diskriminering"

BROMÖLLA.

I slutet av maj beslutade kommunen att det inte är tillåtet att be på arbetstid. Nu inleder Diskrimineringsombudsmannen, DO, en tillsyn av Bromölla kommun. "Du är på arbetet för att utföra dina arbetsuppgifter, inte för att be", anser kommunstyrelsens ordförande.

Av
André Kvist

Förbudet som klubbades igenom innan sommaren omfattar alla kommunens anställda. I samband med att reglementet för religionsutövning sågs över så valde man att förtydliga vad som gäller på arbetsplatsen. Resultat blev kort och gott att "bönestund inte är tillåtet" under arbetstid.

– Du är på arbetet för att utföra dina arbetsuppgifter, inte för att be. Visst, vi har religionsfrihet i Sverige men det får inte inskränka på arbetstiden. Ingen annan ska behöva gå in och täcka upp för dig på arbetsplatsen för att du ska gå ifrån och be, sade Eric Berntsson (SD), kommunstyrelsens ordförande efter beslutet var taget.

Nu rapporterar Sveriges Radio att DO inleder en tillsyn av beslutet. Enligt pressansvarig Clas Lundstedt kan det vara diskriminerande.

– Lagen rymmer även indirekt diskriminering. Det är när man har ett förhållningssätt som framstår som neutralt men särskilt missgynnar en grupp, säger han till radion.

Beslutet att förbjuda bönestund har fått kritik från både kristna och muslimska företrädare. Eric Berntsson menar att det man gjort är ett förtydligande av reglementet, precis som ett rökförbud.

– Det vi har gjort är att förtydliga en riktlinje som kallas arbete och religion. Det finns inte någon allmän rätt att gå ifrån för att be på arbetstid, säger han.

Publicerad 05 July 2019 08:20