Så sent som i början av juni i år sköts en man till döds vid Triangeln. Totalt har två dödsskjutningar skett i Malmö i år, men statistiken sjunker. Bland annat tros projektet Sluta skjut kunna vara en förklaring.

Så sent som i början av juni i år sköts en man till döds vid Triangeln. Totalt har två dödsskjutningar skett i Malmö i år, men statistiken sjunker. Bland annat tros projektet Sluta skjut kunna vara en förklaring. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Dödsskjutningarna minskar i Malmö – två dödade i skottlossningar i år

Tros dels bero på nytt Sluta skjut-projekt

MALMÖ.

Skjutningar ökar i Stockholm, men i Malmö ser de ut att minska rejält. Projektet Sluta skjut tros vara en av anledningarna till minskningen.

I Stockholmsområdet har elva personer skjutits till döds senaste halvåret – lika många som totalt sett hela förra året. I Malmö ser utvecklingen annorlunda ut, där 12 dödades i skottlossningar hela 2018 och i år har hittills två personer skjutits till döds.

Polisen tror att satsningen "Sluta skjut" är en del av förklaringen. Projektet innebär att flera går samman – bland annat Malmö stad, polisen, kriminalvården och civilsamhället – för att motverka de kriminella gängens aktiviteter, rapporterar Sveriges Radio.

Publicerad 04 July 2019 00:00