C4 Transport hjälper Rökeriet att se till så att bussen rullar mellan Åhus och Yngsjö sommar.

C4 Transport hjälper Rökeriet att se till så att bussen rullar mellan Åhus och Yngsjö sommar. Foto: Rökeriet

Sommarparadiset får egen "Hop on hop off"-buss

Möjligt tack vare Rökeriet och lokala företagare

ÅHUS.

I sommar startar Rökeriet upp en lokal "Hop on hop off" buss för både boende och turister. Målet är att alla ska kunna ta sig runt i Åhus och bort till Yngsjö enkelt och smidigt bara genom att gratis åka med bussen.

Av
Paola Nordgren

– Konceptet testades en vecka i fjol i Platsorganisation Åhus regi. Tyvärr hade de inte möjlighet att driva initiativet vidare. Vi tyckte dock det var synd om möjligheten dog ut så därför började vi diskutera detta på ett krögarmöte, hur man enkelt skulle kunna komma runt och se mer av byn. Samtidigt som man enkelt skulle kunna ta sig mellan Åhus och Yngsjö. Vilket mynnade ut i årets "Hop on hop off" buss, berättar Robin Eriksson på Rökeriet mellan Åhus & Yngsjö.

Tack vare en rad företagare som gått in som sponsorer kan man i sommar därför mellan den 12 juli och 3 augusti ta sig i stort sett runt hela byn, från campingen, till Seaside, hamnen, torget, Havsvägen, Coop och vidare mot Yngsjö, Rökeriet och Kastanjelund ett flertal gånger varje dag.

– Vi har försökt täcka upp hela byn och hoppas att detta ska uppskattas både av boende och turister. Vi tror verkligen att detta är något som gynnar alla. Parkeringar är ju dessutom en bristvara i Åhus och genom att ta gratisbussen istället så kan vi kanske underlätta trafiken något också. Bussen kostar ingenting men vill man så får man gärna lämna en donation i bussen om man är nöjd.

Målet är att bussen ska avgå från campingen varje timme, men för att veta exakt avgång så uppdateras tidtabellen digitalt på hemsidan, www.ahushoponhopoff.se där den som vill åka med kan gå in och se nästa avgång.

– Förhoppningen är att denna buss sedan kan återkomma varje sommar, i vems regi vet vi dock inte. Får vi många som åker hade kanske en stadslinjebuss sommartid kunnat vara aktuellt.

Publicerad 07 June 2019 08:43